dilluns, 30 de juny del 2008

LA CUINA D'UN FORMATGER

Avui inaugurem la cuina “del formatger”. Es tracta d’un raconet on podrem gaudir de suculents receptes elaborades a base de formatge. I avui per celebrar-ho... ho farem amb un còctel de benvinguda!

Copa de còctel amb mató i crema de pèsols, panses i pinyons

Elaboració:
Es fregeixen els pèsols.
S’elabora una crema fina passant els pèsols per una batedora, amb la crema de llet i la mantega per suavitzar-ne el sabor.
Es cola la crema amb un colador “xinés”.
S’hi introdueix el mató al fons d’una copa clàssica de vermut “Martini”.
S’hi afegeix la crema de pèsols i es col·loquen les panses i els pinyons per sobre la crema.

Elogi d’imaginació

La copa és l’utensili contenidor que pot oferir els mil matisos a la nostra memòria, tant per la seva forma com pel seu color. La forma ens dona la nota d’enveja vers el mític vermut “Martini”. El color verd que li atorga el pèsol ens dona l’esperança de gaudir, ens treu del fet ordinari d’una tapa qualsevol, mal fregida i mal presentada. El tresor amagat del mató li atorga la personalitat que poden tenir tots el formatges que haguem pogut prendre en les variades degustacions gastronòmiques. Només la intenció d’obrir la gana ha provocat la imaginació del cuiner en oferir-nos aquesta joia verda.

1 comentari:

Rehtse ha dit...

Ei Robert!!! quina bona idea crec que seré una asidua en aquest raconet de receptes. Osti només de llegir, que m'han vingut ganes de tastar la teva copa cocktail...
Per cert el teu elogi d'imaginació és genial i incitador. Hem hagut d'esperar però ha valgut la pena.